تهیه نقشه های فاز ۱ و ۲
چکیده خدمات
_ اخذ مجوزات شهرداری – دفاع فاز ۲ نظام مهندسی
_ اخد شناسنامه فنی و ملکی ساختمان اصلاح تغییر کاربری
_ نظارت نظام مهندسی – برگ تعهد طراحی معماری
_ تهیه نقشه های ازبیلت – تهیه نقشه های shop
شرح خدمات
الف) طراحی فاز صفر معماری یا مطالعات معماری
فاز صفر معماری شامل مطالعات معماری می باشد. در فار صفر معماری شناخت نسبت به منطقه و آیتم هایی مانند اقلیم منطقه، شرایط معماری منطقه، ضوابط و قوانین، چارچوب ها و استاندارد ها همچنین بررسی دقیق مسائل مربوط به مهندسی خاک از قبیل آزمایش خاک و… مدنظر قرار می گیرد که بسیار حائز اهمیت است به عنوان نمونه اگر در بررسی وضعیت خاک و ژئوتکنیک یک منطقه به نتایج خوبی نرسیم حتی امکان عدم اجرای پروسه معماری نیز مطرح میشود یا در بسیار از شهر های دنیا محدودیت های بلند مرتبه سازی غلاوه بر بافت سنتی به بحث آزمایش خاک مربوط است و هر ناحیه بسته به سستی یا قوت زمین تا حد مشخصی امان ساخت دارد.
فاز صفر معماری مرحله ای است که در آن اطلاعات مورد نظر کسب می شوند و پروسه شناخت و شناسایی پروژه مورد مطالعه قرار می گیرد.
در فاز صفر معماری، پروژه از نظر توجیه فنی و اقتصادی و همچنین توجیه اجتماعی پروژه معماری مورد بررسی قرار می گیرد. اطلاعات و شناخت مورد نظر در فاز صفر معماری در بسیاری از موارد از طریق مذاکرات با کارفرما و آگاه شدن از نیازهای مورد نظر کارفرما به دست می آید.
ب طراحی فاز یک معماری
در فاز یک معماری یا همان طراحی معماری، کلیه اطلاعات بدست آمده در فاز صفر معماری پیاده سازی می شوند و در قالب طرح های معماری و نقشه های اولیه معماری، فاز یک نامگذاری می شوند. نقشه های اولیه فاز یک معماری شامل پلان های طراحی معماری، مقطع های معماری، طرح های معماری و… می باشد. کلیه پلان های طراحی معماری در فاز یک معماری با کارفرما به بحث و تبادل نظر گذاشته می شود و در صورت نیاز تغییرات لازم بر آنها اعمال میگردد و خروجی مشترک این تبادل نظر جهت اخذ مجوزهای لازم برای مرحله اجرای ساختمان به مراکز صدور مجوز ارسال می شود که مجددا در این بخش نیز در صورت نیاز به بازنگر های مربوط به طراحی اولیه معماری و نقشه ها این مهم صورت میپذیرد. در واقع طراحی فاز یک معماری حد واسط مطالعات معماری و پلان های نهایی معماری و اجرای پروژه معماری می باشد از اینرو بسیار حائز اهمیت است که در فاز یک معماری دقت لازم را داشته باشیم و با برگزاری جلسات و تبادل نظرات و اطلاعات با دست پر به فاز دوم معماری برویم تا دچار دوباره کاری های غیر استاندارد نشویم.
ضمنا این تفکر که چون نقشه های اولیه در فاز بعدی به صورت دقیق و منظم اندازه گذاری شده و با ضوابط مقررات ملی منطبق خواهند شد پس نیازی به طراحی معماری در این فاز نیست به شدت تفکر غلطی است چرا که در نقشه های اولیه است که به راحتی امکان تصحیح داریم ولی اگر در مراحل بعدی به مشکل با کارفرما بخوریم هزینه های زیادی در بر خواهد داشت و بعضا امکان آن به کلی میسر نخواهد بود.
ب_۱) تهیه برگه تعهد مهندس معمار
این برگه ها شامل برگه های تعهد طراحی معماری، محاسبات، تاسیسات برق و مکانیک می باشند. برگ تعهد تهیه نقشه های معماری یا برگ سبز طراحی معماری در ابتدای تشکیل پرونده در دفتر خدمات به منظور یکی از مدارک مورد نیاز برای صدور جواز یا پروانه ساختمانی توسط شرکت های واجد صلاحیت ارائه می گردد. این برگه به همراه نقشه های معماری ممهور شده توسط شرکت مربوطه به دفتر خدمات برای استعلام در سیستم شهرداری تحویل داده می شود.
برگه های تعهد نظارت ، محاسبات و تاسیسات پس از تایید نقشه های معماری و صدور فیش عوارض توسط شهرداری به همراه نقشه های محاسبات و تاسیسات برق و مکانیک ممهور شده توسط شرکت های واجد صلاحیت برای استعلام در سیستم شهرداری تحویل دفتر خدمات داده شده تا نقشه های مربوطه برای انجام مراحل بعدی صدور جواز بررسی شوند.
ب_۲) پیگیری و تاییدیه نقشه های فاز در مراجع ذیصلاح
ب_۳) اخذ شناسنامه فنی و ملکی ساختمان
به سندی گفته میشود که اطلاعات فنی و مشخصات ملکی ساختمان در آن به ثبت رسیده است. تمام ساختمانهایی که به طور قانونی ساخته شده باشند و عملیات ساخت و ساز آنها زیر نظر مراجع رسمی انجام شده باشد، باید یک شناسنامه فنی و ملکی ساختمان داشته باشند. این شناسنامه بصورت مجموعه برگههای صحافی شدهای است که در قالب یک دفترچه اطلاعات از سوی وزارت مسکن و شهرسازی طراحی و چاپ شده است. شناسنامه فنی و ملکی ساختمان در هنگام خرید و فروش ملک در کنار سایر اطلاعات و اسناد مربوط به ملک باید به خریدار تحویل داده شود.
ب_۴) پیگیری و اخذ تاییدیه تغییر کاربریها
عملیات کارشناسی که منجر به تغییر وضعیت یک بلوک از لحاظ نوع کاربری(با در نظر داشتن طرح تفضیلی )پس از تایید کمیسیون ماده ۵ می گردد .
ج) مطالعات فاز دو
در فاز دو معماری نقشه های معماری که در فاز یک معماری طراحی شده اند از آنجاییکه از دقت و حساسیت لازم جهت اجرای پروژه ساخت برخوردار نیستند و صرفا برای تبادل ایده ها و آراء افراد گوناگون طرح شده اند، مطابق با ضوابط مقررات ملی ساختمان مجددا طراحی میشوند نکته مهم در طراحی فاز دو معماری این است که ماهیت نقشه های تهیه شده در فاز یک معماری تغییر پیدا نمیکند بلکه دقت آنها بالا می رود جهت اجرای پروژه و اگر در پروژه هایی میبینیم که در فاز دوم معماری ماهیت نقشه های فاز یک به کلی تغییر پیدا می کند این امر حاصل عدم دقت لازم و تبادل نظرات و اطلاعاتی است که در جلسات مختلف بایستی بدان دست پیدا می نمودند.
در فاز دو معماری نقشه های طراحی شده نهایی مطابق با مقررات ملی ساختمان به عنوان پلان های نهایی پروژه جهت اجرای ساختمان به پیمانکار ارائه می گردد.
مطابقت نقشه های فاز دو معماری با نقشه های سازه (طراحی سازه) و نقشه های تاسیسات (طراحی تاسیسات) از الزامات فاز دو معماریست به گونه ای که پس از تایید فاز یک معماری نقشه های طراحی شده توسط مهندس معمار در فاز دو معماری مطابق با مقررات ملی ساختمان و هماهنگ با نقشه های سازه و تاسیسات و نقشه های معماری، طراحی میشوند.
برای طراحی فاز دو معماری ضروریست که تمامی نقشه های معماری، نقشه های سازه و نقشه های تاسیسات طراحی شده در فاز یک معماری بررسی و با همفکری مهندسین سازه، مهندسین معماری و منهدس تاسیسات نقشه های فاز دو معماری تهیه شود به طوریکه نظرات کلیه مهندسین در طراحی نقشه های فاز دو معماری در نظر گرفته شود در غیر اینصورت نقشه های طراحی شده فاز دو معماری از انسجام و هماهنگی کامل برای اجرای پروژه برخوردار نخواهد بود.
نقشه های فاز دو معماری معمولا با مقیاس یک پنجاهم و یک صدم طراحی میگردد طراحی فاز دو معماری توسط مهندس معمار تهیه و شامل مشخصات و نوع مصالح ساختمانی مورد کاربرد و جزئیات اجرایی پروژه ست.
شرکت معماری فراکارنو در بخش فاز یک معماری و ارائه نقشه های اولیه معماری، سازه و تاسیسات و همچنین فاز دو معماری و ارائه نقشه های نهایی پروژه جهت اجرای ساختمان (فاز دو معماری) با هماهنگی کامل با ضوابط مقررات ملی ساختمان و همچنین یکپارچگی کامل با نقشه های سازه فاز دو معماری، نقشه های معماری فاز دو معماری و نقشه های تاسیسات فاز دو معماری، آمادگی کامل خود را جهت ارائه خدمات طراحی فاز دو معماری در سه فاز اصلی معماری شامل فاز صفر معماری و مطالعات کامل پروژه، فاز یک معماری، ارائه نقشه های اولیه معماری، سازه و تاسیسات و همچنین فاز دو معماری و نقشه های نهایی پروژه هماهنگ با نقشه های طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی و طراحی نمای ساختمان اعلام میدارد.
ج_۱) اخذ تاییدیه نظام مهندسی
ج_۲) متره و برآورد مقادیر مصالح
به فرایند اندازهگیری مقدار مصالح مورد نیاز برای اجرای یک پروژه یا محاسبه مقدار مصالح به کار رفته در یک پروژه اجرا شده گفته میشود. این اندازهگیریها و آنالیزها معمولاً در جدولهایی خاص انجام میگیرند که به آنها صورت وضعیت گفته میشود .متره جهت محاسبه مقادیر و برآورد جهت پیشبینی قیمت اجرای پروژههای عمرانی کاربرد دارد.
ج_۳) تهیه برگ تعهد مهندس ناظر
د) فاز سه
د_۱) نظارت عالیه
– بازبینی طرحها و نقشه های اجرایی و پیشنهاد تغییرات در صورت لزوم
– تهیه دستورالعملهای کارگاهی متناسب با مشخصات طرح
– ارزیابی فنی پیمانکاران و تامین کنندگان مصالح و تجهیزات جهت ارجای کار
– بازرسی دوره ای از کارگاه و بررسی مشخصات فنی
– هماهنگی با کارفرما در طول مدت اجرا و تحویل طرح
د_۲) تهیه نقشه های ازبیلت
نقشه های ازبیلت (چون ساخت) به نقشه هایی گفته می شود که از وضعیت موجود و اجرا شده بنا در هر چهار گرایش معماری، سازه و تاسیست برقی و مکانیکی برداشت می شود و معمولا با نقشه های اجرایی متفاوت است.
در مواردی به دلیل عدم وجود نقشه یا مطابق نبودن نقشه ها موجود با عملیات اجرایی صورت گرفته و نیز در ساختمان های قدیمی که فاقد نقشه و سند(توسط نقشه بردار ذیصلاح تهیه و تایید) می باشند.
د_۳) مدیریت پیمان
مدیریت پیمان یا Management Contracting همانطور که از معنی این عبارت مشخص است، روشی است که در آن یک سازنده یا کارفرما، با تعیین یک شخص یا یک شرکت، مدیریت اجرای یک پروژه را بر عهده ایشان گذاشته و خود را از مدیریت مستقیم پروژه معاف میکند. بهاینترتیب، تمامی روشهای اجرای کارهای پروژه و تعیین مراتب سازمانی و انتخاب و استخدام نیروها بر عهده مدیر پیمان یا همان پیمانکار خواهد بود.
د_۴) تهیه نقشه های اجرایی
نقشه هایی است که بر اساس نقشه های محاسباتی برای سهولت اجرا تهیه می گردد. این نقشه ها دارای جزئیات مفصل تری نسبت به نقشه های محاسباتی میباشد. در این نقشه ها برای هر عضو یک شماره تعیین می گردد و جزئیات دقیق تری برای این عضو با ذکر کلیه ابعاد هندسی آن با مقیاس مناسب ترسیم می گردد. همچنین کلیه اتصالات با ذکر مواردی مانند ابعاد و طول و نوع جوش و تا ابعاد و اندازه و طول پیچ و مهره به طور کامل ترسیم می گردد. این نقشه ها معمولا توسط سازنده اسکلت فولادی متناسب با امکانات و تجهیزات لازم تهیه می شود و فهرستی از مشخصات و مقدار کلیه قطعات ضمیمه آن ها خواهد بود.
د_۵) نظارت کارگاهی
خدمات نظارت کارگاهی شامل:
– نظارت مستمر بر کیفیت اجرا و مصالح بکاررفته
– ابلاغ دستورکارهای لازم جهت رفع نقصهای اجرایی
– تهیه گزارشهای دوره ای و صدور تاییدیه در پایان مراحل مختلف
– مقایسه وضعیت پیشرفت پروژه با برنامه زمانی مصوب
– بررسی صورت وضعیت ارائه شده از سوی پیمانکار
– هماهنگی با کارفرما در طول مدت اجرا و تحویل طرح