زهکشی
در این روش به منظور تسریع تحکیم خاک و اعمال نشست های تحکیمی خاک، جلوگیری از فرسایش خاک ناشی از جریانات داخلی (Piping) و البته کاهش پتانسیل روانگرایی ، می توان از انواع زهکش ها شامل لایه های دانه ای، ستون های ماسه ای، شنی و سنگی، زهکش های صفحه ای، ژئوسنتتیک ها و یا ترکیبی از آن ها بهره جست.
پیش بارگذاری
در این روش با بارگذاری بر روی خاک محل (بعنوان مثال احداث خاکریز) و بهره گیری از زهکش هایی نظیر پتوهای ماسه ای می توان باعث تسریع در امر تحکیم خاک شد که از این روش در ابر پروژه های متعدد نظیر ساخت جزایر مصنوعی استفاده شده است.
تحکیم خاک به کمک افزودنی ها
این روش از بهسازی خاک برای طیف وسیعی از خاک ها کاربرد داشته و مهمترین هدف آن بهبود یا کنترل پایداری حجمی و مقاومت خاک بستر می باشد. مواد غیر آلی متعارف مورد استفاده در این روش شامل آهک و سیمان بوده و از مواد آلی متعارف نیز می توان به اکریل آمیدها، رزیت ها، پلی استرها و قیر اشاره کرد.
در انتها می توان گفت انتخاب روش بهسازی و تحکیم خاک موضوعی است که در گام اول نیازمند در اختیار داشتن اطلاعات ژئوتکنیکی کافی از زمین ساختگاه و تعیین پارامتر های مورد نظر جهت بهسازی نظیر عمق بهسازی خاک ، مقاومت خاک، نشست، پتانسیل روانگرایی و … میباشد. با مشخص نمودن پارامتر های مورد نظر می توان به انتخاب روش بهسازی خاک بر اساس ملاحظاتی نظیر امکان سنجی و یا محدودیت های زمانی، منطقه ای و اقتصادی پرداخت.