معماری پارامتریک

توسط0
2627
معماری پارامتریک

معماری در هر دوران ویژگی های فرمی و فضایی . کیفیت های خاص خودش را دارد.
این ویژگی ها در ترکیب با روش های ساخت گوناگون در قالب سبک قرار می گیرد، اسم سبک را برای آنها تعریف کردن کار دشواری است.
اگر باروک سبک معماری ویژه دوران خاصی از تمدن تاریخ بود، امروز و در یک زمان شاهد بوجود آمدن سبک هایی نظیر نئو کلاسیک، پست مدرن، مدرن متاخر و فولدینگ می باشیم.
بدین منظور متخصصین تاریخ و تئوری معماری همواره عناوین سبک های معماری به جریانات و اتفاقات پیشرو هر دوران اختصاص می دهند و ویژگی ها و کیفیت خاص آن دوران را در این آثار جستجو می کنند.

پاتریک شوماخر

در سبک های جدید شاهد همخوانی اجزای معماری هستیم که همگی شکل گرفتن معماری معاصر جهان اشاره می کنند.
پاتریک شوماخر معمار و پژوهشگر از این جریان به عنوان یک سبک جدید یاد می کند :
” معماری پارامتریک ”
او که از تئوریسین های معماری معاصر است، اینگونه توضیح می دهد :
معماری و شهر سازی آوانگارد، نیاز های جامعه معاصر را از طریق تعداد زیادی از تکنیک ها طراحی پارامتریک پاسخ می گوید.
با این وجود ، ما با یک سبک جدید مواجه شده ایم ، نه فقط تعدادی تکنیک جدید، این سبک حرکت های جمعی را با آرزوها و ارزش های جدید تحت تاثیر قرار داده است .
اما فراتر از توان تشخیص زیباشناسی این آثار که حاصل تکنیک ها است، آرزوها و مسائل مشترک طراحی است که به طور گسترده و در دراز مدت شروع یک سبک را گواهی می دهد.

نظم  و پیچیدگی در معماری پارامتریک

شوماخر مسئله نظم و پیچیدگی در سبک پارامتریک را با طرح مثالی از لوکوربوزیه مطرح می کند، او معتقد است:
علاقه لوکوربوزیه به استفاده از نظم هندسی و مخالفت او با نظام های ارگانیک و خطوط منحنیحاصل درک زمان او از نظم و علاقمندی به هندسه کلاسیک بود. در حالی که ما امروز توانایی درک نظام سازمان های پیچیده طبیعی را داریم و می توانیم این ادراک را در پروژه خود اعمال کنیم.
امروز می توانیم الگو های پیچیده و پتانسیل های موجود در آن را درک کنیم و این الگو و نظام های پیچیده را شبیه سازی کنیم.
آنالیز چند لایه نظام های پیچیده در کامپیوتر و امکان معادل سازی مواد و رفتار آنها
امکان درک و استفاده از نظام های پیچیده طبیعت را برایمان فراهم کرده است.

پاتریک شوماخر پروژه های موفق را حاصل فرصت هایی می داند که تکنولوژی و ابزار در اختیار طراح قرار داده است و همزمان برنامه هایی را برای پیشبرد اهداف سبک پارامتریک در بیانیه خود معرفی کرد.

سبک معماری پارامتریک

او این سبک را پارامتریک معرفی می کند و معتقد از معماری معاصر بعد از دوران مدرن ، سبک های کوتاه و ناپایداری چون پست مدرن و دیکانستراکشن را تجربه کرده و پس از بحث ها و نظریه های فراوان به این اسم رسیده است. او معتقد است این سبک در مقیاس های شهری، معماری، طراحی داخلی حضور یافته و از منظر زیبا شناختی ” پیچیدگی نظام مند ” و ” سیالیت یکپارچه ” را نمایش می دهد.

معماری به عنوان یک موضوع پیچیده و چند بعدی باید بتواند فرصت و امکان پردازش اطلاعات متنوع را داشته باشد و معماری پارامتریک پایگاه مناسبی برای سنجش و پردازش اطلاعات در حوزه طراحی را فراهم می آورد .
معماری پارامتریک از فرم های منظم گذشته و از نظم حاکم بر معماری مدرن فاصله می گیرد و در این ارتباط از تکرار اجزا ساده پرهیز می کنند و آن را از ویژگی های دوران مدرن می داند .
به جای استفاده از فرم های خالص که مرز های مشخصی میان آن ها وجود دارد، در اینجا صحبت از فرم های آزاد و مکانیزم پیوسته ایی از تکرار اجزا در حال تغییر است به نوعی که مرزی مشخص هم حضور نداشته باشد.

پیشرفت های کامپیوتری و نرم افزار ها تاثیر شگرفی بر رشد و تغییر معماری در حال تکامل پارامتریک می گذارند.
هر ابزار جدید می تواند راه های تازه ایی در مقابل طراحان بگشاید ، هر ویرایش جدید از نرم افزار گزینه های جدید از طراحی معرفی می کند .
این امر باعث می شود ، طراحان مطالعه بیشتری انجام دهند.

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نام شما:*

وبسایت:


دیدگاه شما